2008/11/18

Bier & basket

Wie had ooit gedacht dat 2de Provinciale B in De Standaard zou staan...

Bier drinken tijdens time-out
De basketters van Sint-Truiden feestten al voor het einde van de match. Ze dronken bier om de tegenstanders te jennen. Ze wilden hun tegenstanders niet vernederen, maar toch vonden de spelers van basketclub Sint-Truiden B het nodig om tijdens de laatste time-out van de wedstrijd tegen Tongeren B een dienblad bier soldaat te maken. Op het veld. De scheidrechter en het publiek konden er niet mee lachen. De B-ploeg van Koninlijke Sint-Truidense Basketbalclub (KSTBB) speelt in de tweede provinciale reeks. Niet dat het niveau daar niet hoogstaand zou zijn, maar de spelers van Sint-Truiden hebben een nationaal verleden en vernederen elke speeldag hun tegenstanders. 'Maar we houden ons altijd een beetje in, om de tegenstanders niet té belachelijk te maken', zegt coach Dirk Smits. 'We beperken onze winst meestal tot een punt of twintig. Meer zou te pijnlijk zijn.' Die hoffelijkheid liet KSTBB het afgelopen weekend varen. Ze waren te gast bij de buren van BasKet Tongeren (BKT). Op papier zijn zij de sterkste tegenstander van Sint-Truiden.

Maar al snel stond KSTBB voor met 36 punten tegen 10 voor Tongeren. Bij de laatste time-out was de voorsprong zo riant, dat de spelers van KSTBB er niet zo veel veel zin meer in hadden. Ze bestelden dan maar een dienblad bier en dronken dat qua versnapering op op het veld.Het Tongerse publiek vond dat niet netjes.
Secretaris Dominique Stas: 'We vonden het getuigen van weinig respect. We deden ons best, en die gasten lachten ons in het gezicht uit.'De scheidsrechter tekende protest aan bij Sint-Truiden. Coach Smits was verrast. 'Ik weet niet in welk reglement hij heeft gelezen dat alcohol niet mag tijdens de match. Wij vonden dat nieuw.' Na enig aandringen gaf hij gisteren toch toe dat zijn spelers de tegenstanders een beetje hebben gejend met het bier. Tongeren verloor van Sint-Truiden met 59-112, het grootste verschil dit seizoen. (frp)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hopelijk beginnen ze bij ons al voor de match ;).

Anoniem zei

Hebben ze niks beters om over te schrijven? Denk dat het allemaal een beetje uitvergroot wordt!